قارچ خوراکی

خواص دارویی قارچ خوراکی و ترکیبات آن

قارچ خوراکی سرشار از پروتئین می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود ولی این تنها خاصیت قارچهای خوراکی نیست بلکه قارچ خوراکی دارای حواص دارویی مختلفی است که از قدیم مورد توجه انسانها بوده است.به طوری که بسیاری از گونه های قارچ، برای سالیان متمادی به عنوان داروهای خانگی مورد استفاده قرار می گرفته است.در کشورهای مختلف، در تهیه ی انواع غذاها از قارچ استفاده می کنند. در تهیه ی سوپ ها، سالادها و سس ها، از قارچ به عنوان نوعی پروتئین گیاهی استفاده می کنند.

خواص قارچ

ترکیبات شیمیایی قارچهای خوراکی:

 مواد موجود در ۱۰۰ گرم قارچ

انرژی ۱۳ کالری
پروتئین ۲ گرم
پتاسیم ۳۲۰ میلی گرم
مس ۱ میلی گرم
اسیدپنتوتنیک(B5) ۲ میلی گرم
بیوتین(B7) ۱۲ میکروگرم
اسیدفولیک(B9) ۴۴ میکروگرم
آهن ۱ میلی گرم
نیاسین(B3) ۳ میلی گرم
فیبر ۱ گرم

ویتامین های قارچ:

اسید اسکوربیک =ویتامین c

تیامین = ویتامین B1

ریبو فلاوین = ویتامین B2

نیاسین (نیکتوتیک اسید، نیکتوتین آمید) = ویتامین گروه B

پیرودوکسین = ویتامین B6

کوبالاین = ویتامین B12

اسید فولیک با کوبالامین در تولید اسید نئوکلئیک و به خصوص در تشکیل سلول‌های قرمز بدن نقش حیاتی دارد. قارچ سرشار از ویتامین B کمپلکس قارچ حاوی تیامین  (B1) ، ریبوفلاوین، نیاسین (اسید نیکوتینیک یا عامل بازدارنده پلاگرا)، اسید پانتوتنیک ( ویتامین B3  سابق ) ، پریدوکسین  B6 ، بیوتین (آنزیم ـ دارای عامل  R ) ، نالوسین و سیاناکوبالامین ( ویتامین B12  سابق ) ، به علاوه ویتامین B  کمپلکس قارچ حاوی اسید اسکوربیک که به ویتامین C  معروف است نیز می‌باشد.

مواد معدنی موجود در قارچ:

قارچ غنی از مواد معدنی است که معمولاً به شکل انواع نمک‌ها در قارچ وجود دارد. این مواد عبارتند از کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، ید، آهن، مس، مولیبدن، گوگرد، کلر، منیزیم، منگنز و غیره.

مقایسه ارزش غذایی قارچ با سایر مواد غذایی:

نام ماده غذایی شاخص غذایی
گوشت مرغ ۵۹
گوشت گوساله ۴۳
گوشت خوک ۳۵
سویا ۳۱
قارچ ۲۸-۵
اسفناج ۲۶
شیر ۲۵
لوبیای چشم بلبلی ۲۱
بادام زمینی ۲۰
کلم ۱۷
خیار ۱۴
ذرت ۱۱
شلغم ۱۰
سیب زمینی ۹
گوجه فرنگی ۸
هویج ۶

خواص دارویی قارچها:

*قارچ ها خواص ضد سرطان و یا ضدویروسی داشته و برخی از آنها عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشند.

*بعضی انواع قارچ ها، اثرات مثبت ذهنی و روانی دارند. گفته می شود که این قارچ ها را مردمان قبایل شمال سیبری و همچنین دزدان دریایی، قبل از نبرد استفاده می نمودند. این قارچ ها وضعیت روانی افراد را قبل از شروع جنگ، بهبود می بخشید.

*قارچ استخوانها را تقویت می کند، خستگی را برطرف می کند، کمبود ویتامین D را بر طرف می کند.

*قارچ خوراکی طول عمر افزایش میدهد.

*کلسترول خون پایین می آورد و گردش خون در بدن بهبود می بخشد.

*از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

*قارچ مقدار زیادی کربوهیدرات و آهن دارد پزشکان به بیماران دیابتی و افرادی که به تقویت دستگاه ایمنی بدن خود اهمیت می دهند و کسانی که برنامه خاص غذایی (رژیم) دارند خوردن قارچ را توصیه می کنند.

*در ژاپن و چین از قارچ shiitake (تصویر مجاور) برای جلوگیری ازبیماری های قلبی، ایجاد مقاومت در برابر ویروس ها و بیماری ها، درمانخستگی، سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده می شود.

*تحقیقات اخیر نشان می دهد که قارچ های دکمه ای سفید می توانند احتمال خطر سرطان سینه و سرطان پروستات را کاهش دهند.

*در قارچ ترکیبی به نام بیوفریولید وجود دارد که از تشکیل مخزن چربی خطرناک در شریانها جلوگیری می‌کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *